Bangkok
3 november 2012 - Bangkok, Thailand
Daar zijn we dan in Bangkok!! En zitten we vanuit een klein restaurantje te 'whatsappen' met onze meiden. Zij sturen ons een foto door dat ze in Dusseldorf voor een Thais restaurant staan... Lang leve mijn nieuwe mobiel en de techniek!! We hebben een hele goede reis gehad. Ik heb al jaren niet meer zo lang films gekeken: van Nova Zembla en Starkbuchs, tot CSI. Tijdens onze vlucht werd er tweemaal iemand niet goed. De laatste keer ging dat zelfs met paniek gepaard. Geruststellend om te zien hoeveel artsen er opstonden, toen hierom gevraagd werd. Van mijn buurman, een Nederlander die in Thailand woont, kreeg ik vannacht Thaise les. Hij bleef me maar overhoren tot dat ik netjes goededag kon zeggen 'sawadee kha'. Daarnaast leert hij me nog de woorden: sawadee mai: hoe gaat het met je? ' Mai mai ' wat een duidelijk nee is en ' horng narm' wat toilet betekent. We hebben leuke gesprekken gevoerd over het wonen in Thailand. Hij was als zakenman in Nederland alle regeltjes en controle moe. Hij gaf aan dat je in Thailand maar een regel hebt, namelijk dat er geen regels zijn. Wel grappig, want even later kreeg ik te horen wat de omgangsregels zijn in thailand. In Bangkok aangekomen hebben we direct een Thaise sim-kaart gekocht en de metro gepakt naar het treinstation in Bangkok. Ongelooflijk hoeveel (ongevraagde) hulp we kregen op het vliegveld om ons zo goed mogelijk de weg te wijzen. Dat allemaal zonder aandringen.. ...Het station ziet er prachtig uit. Loek knipt direct wat foto's voor Niels. Al snel hebben we twee treinkaartjes voor de nachttrein naar Chiang Mai voor 1762 Bath ( 100Bath is ongeveer euro 3,50) We zijn benieuwd hoe deze reis verloopt. We zitten nu in een klein eetcafeetje waar we overheerlijk Thaise currysoep en pannekoek hebben gegeten en waar de eigenaar me al direct uitmaakt voor ' kaaskop'. De mensen zijn echt supervriendelijk. Als ik even naar buiten loop om rond te kijken heb ik direct 3 mannen aan mij hangen. Heel vriendelijk bieden ze aan om me de stad te laten zien. Er is er zelfs een die met me wil gaan shoppen!! Nu kijken hoe we de tijd volkrijgen voordat de slaaptrein vertrekt om 18.00uur. We gaan in iedergeval wat proviand inslaan voor vannacht. Tot zover, over een paar dagen meer over Chiang Mai.

Geniet ervan en ben benieuwd naar jullie volgende verhaal.
p.s. Paul is ook goed aangekomen in Kaapstad.
Liefs, Jozemiek
Liefs Henk en Peet en de rest van de familie.
Geniet van jullie vakantie en ik ben benieuwd naar het volgende verhaal.
Liefs Jozemiek
op naar 't volgende.
groetjes monique
Wij vinden het heel speciaal om jullie reiservaringen zo ook een beetje mee te beleven. Geniet vooral en maak er een super reis van. Let goed op jullie zelf. Niels verheugd zich al op de foto's van de trein.
Groetjes
Ruud en Niels
Waren het leuke kerels ?
Groetjes Marjo
Veel plezier verder
Groetjes Marianne
heb aan jullie gedacht. zelfs nog vannacht dat krijg je met een nachtdraver (eric was naar concert R. H geweest). Goede reis! Maar dat zit wel snor. Leuk om te lezen wat jullie meemaken. Reis met jullie mee. bon voyage:)
liefs,
Inge
Groetjes Miranda.
Kei leuk om dit te lezen! Ik ben erg nieuwsgierig wat er nog meer allemaal op jullie pad mag komen. Want dit is pas het begin van een hele mooie reis...
Hoop snel weer te genieten van jullie ervaringen! Geniet en Leef!
Liefs,
Jullie dochter Michèle